Рахунки Pin-Up і Vbet заблоковані. Офіційно!

Печерський суд 13 травня арештував рахунки онлайн-казино PinUp ("Укр Гейм Технолоджі") і VBet ("Вбет Україна").

Рішення вже в реєстрі. Там сказано, що компанії підозрюють у причетності до механізму з надання послуг із відмивання злочинних доходів через купівлю криптовалюти та обходу санкцій проти Росії.

"У межах кримінального провадження встановлено, що ТОВ "Укр Гейм Технолоджі" та ТОВ "Вбет Україна"... здійснюють незаконну діяльність, пов'язану з легалізацією (відмиванням) майна, одержаного злочинним шляхом, ухиленням від сплати обов'язкових зборів і платежів до державного бюджету України в умовах війни та дефіциту їх надходжень в особливо великих розмірах з їх подальшим обготівкуванням через використання підконтрольних фінансових інструментів (платіжних систем, фінансових компаній, p2p-переказів шляхом використанням т. зв. дропів, віртуальних активів)", - йдеться у рішенні.

Суд ухвалив рішення у рамках розслідування ДБР. У бюро стверджують, що Pin Up з 19 січня 2022-го по 26 лютого 2024-го перерахував понад 170 млн грн за софт компанії Guruflow Team, яку контролюють громадяни Росії.

Що ж стосується VBet, у період з жовтня минулого року до лютого поточного року компанія перерахувала майже 438 млн грн за софт та роялті фірмі Soft Construct, що перебуває у партнерських відносинах з підсанкційними російськими букмекерськими конторами "Фонбет" та Betcity.

Загальна сума фінансових операцій, які пройшли за рахунками PinUp та VBet з 31 грудня 2022-го до 10 квітня 2024-го становить понад 714 млрд грн. 11 квітня гроші на банківських рахунках цих компаній визнали речовим доказом, а за місяць - заарештували. За рахунками заборонені будь-які фінансові операції.

Втім, цю ухвалу Печерського суду ще можуть оскаржити.

ПІДПИСАТИСЯ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ

Ще новини про гральний бізнес України та світу: 

Лотерейники VS легали. Гетманцев радісно повідомив про тотальну заборону на рекламу азарту 

“Якщо рекламу букмекерів заборонять - це вб'є спортивну галузь”. Ексклюзивне інтерв'ю з футбольним експертом

Ломбардам заборонили брати у заставу товари для військових. Чому це вважають недостатнім? 

The Gambler - новини українського азарту

The Gambler - це інсайдерська інформація про проблеми, з якими стикається молодий ринок легальних азартних ігор в Україні. Легальний азарт - це захист гравців, соціальна відповідальність, дотримання закону, інвестиції та надходження до бюджету країни. Хто намагається знищити легальний азарт, прикриваючись благими намірами?

The Gambler - це боротьба з «чорними» гральними залами, які заробляють на людському горі та нищать економіку країни. Розкриємо всі схеми нелегалів разом!

До новин