Ломбардам заборонили брати в заставу товари для військових. Чому це вважають недостатнім?

З 4-го травня банки і небанківські установи, іншим словом - ломбарди, не можуть приймати в заставу товари подвійного значення, щоб видавати кредити. Йдеться про товари, які можуть бути використані у військових цілях. Вони перераховані в Єдиному списку товарів подвійного використання.

Заборону Нацбанк ввів за рекомендацією Ради Національної безпеки, якій передувала пильна увага Президента Володимира Зеленського до ігорки.

Про всю хронологію скандалу, починаючи від петиції, редакція The Gambler писала раніше. Новину про заборону НБУ ломбардам приймати у заставу тепловізори та БПЛА тепер теж асоціюють виключно з гральним бізнесом.

Фейсбуком несуться публікації “експертів”, мовляв, нарешті поганці з гемблінгу не отримають свій шмат ставок. А добре було б і взагалі весь легальний гральний бізнес - знов заборонити.

Серед відомих людей з такою позицією, як виявилось, народний депутат від Батьківщини, колишній міністр ЖКГ Олексій Кучеренко. Матеріал зі схожою позицією вийшов і на порталі Цензор.нет під авторством відомого експерта, керуючого партнера Національної антикризової групи Тараса Загороднього.

На щастя, у коментарях до цих постів більшість громадян таки розуміють, що гральний бізнес був лише зручним фоном, щоб запровадити заборону для ломбардів.  

Для довідки варто зазначити, що війна в Україні, як і активний оборот військових товарів триває з березня 2014-го року. А гральний бізнес, в тому числі і онлайн-казино, які наразі у суспільстві подається, як головне і найбажаніше заняття солдат - легалізували через шість років після того, як люди активно закладали майно подвійного призначення у ломбардах.

Громадяни, які 12 років допомагають нашій армії підтверджують це у коментарях і постах, як, приміром, волонтерка з Полтави Вікторія Мірошниченко.

Маніпуляції на темі грального бізнесу - невичерпне джерело. Скандал з петицією - лише початок великого процесу, який неминуче зачепить ринок грального бізнесу. Але варто не забувати: заборонити діяльність гральних операторів, які сплачують кошти у держбюджет, означає просто забрати у держказни можливість отримувати ці кошти. 

Навіть після заборони гра - триватиме, але без контролю, без жодного впливу і з оборотами грошей, які просто перевозитимуть у чорних пакетах. Яскравий тому приклад - процвітаючі і нині нелегальні гральні зали, які годують лише “кришуючих” їх правоохоронців…

ПІДПИСАТИСЯ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ

Ще новини про гральний бізнес України та світу: 

Давно відкрите питання. Розбір рішення РНБО з представником Центру відповідальної гри

“Почнуться скандали у банках…” Банкір про рекомендації для фінустанов від РНБО

“Термінового нічого після рішення РНБО не станеться”. Ексклюзивне інтерв’ю від The Gambler

The Gambler - новини українського азарту

The Gambler - це інсайдерська інформація про проблеми, з якими стикається молодий ринок легальних азартних ігор в Україні. Легальний азарт - це захист гравців, соціальна відповідальність, дотримання закону, інвестиції та надходження до бюджету країни. Хто намагається знищити легальний азарт, прикриваючись благими намірами?

The Gambler - це боротьба з «чорними» гральними залами, які заробляють на людському горі та нищать економіку країни. Розкриємо всі схеми нелегалів разом!

До новин