Пов’язаний з корупцією! У НАЗК склали протокол на голову КРАІЛ Івана Рудого

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) оприлюднили подробиці справжніх “італійських пристрастей”, які вирують між співробітниками Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей. Голова регулятора Іван Рудий підозрюється у правопорушенні і корупції. Про це НАЗК офіційно повідомило на своєму сайті.

Причиною прецеденту стала банальна помста Рудого після конфлікту із іншою членкинею комісії, прізвище якої залишили у таємниці. Після сварки Рудий виніс на розгляд і особисто проголосував за відкриття дисциплінарного провадження і відсторонення її від займаної посади.

Якщо враховувати всі вказані агентством обставини, йдеться про Олену Водолажко. Яку якраз таки і відсторонили від обов’язків зі скандалом у вересні. Кілька тижнів потому про справжні розбірки на засіданнях КРАІЛ детально писав на своїй сторінці журналіст Влад Сидоренко. Головною причиною сварки, за його словами, стало онлайн-казино Pin-up, яке за інформацією осінтерів має російське походження, але досі працює в Україні.

Зараз прізвище Олени є у переліку діючих членів Комісії на офіційному сайті. Але поновлення її на посаді, як бачимо, не звільнило від відповідальності голову КРАІЛ. Йому закидають адміністративне правопорушення – не повідомлення про реальний конфлікт інтересів, вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів. Якщо винним Івана Рудого визнають, він сплачуватиме штраф (до 6800 гривень).

Окрім цього голова КРАІЛ ризикує опинитися у Єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення. Розгляд справи за складеним НАЗК протоколом здійснюватиме Шевченківський районний суд Києва.

ПІДПИСАТИСЯ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ 🎲🎰

The Gambler - новини українського азарту

The Gambler - це інсайдерська інформація про проблеми, з якими стикається молодий ринок легальних азартних ігор в Україні. Легальний азарт - це захист гравців, соціальна відповідальність, дотримання закону, інвестиції та надходження до бюджету країни. Хто намагається знищити легальний азарт, прикриваючись благими намірами?

The Gambler - це боротьба з «чорними» гральними залами, які заробляють на людському горі та нищать економіку країни. Розкриємо всі схеми нелегалів разом!

До новин