Заборона на рекламу гемблінгу: тепер і Маску доведеться заплатити

Італійський медіарегулятор наклав штраф у розмірі 1,35 мільйона євро на компанію-власника Twitter (X).

Виявилося, що соцмережа порушила так званий «Указ про гідність» 2019 року, який забороняє будь-яку форму реклами, спонсорства чи комунікації, пов’язану з азартними іграми чи ставками.

На деяких підтверджених сторінках у соцмережі рекламувались «азартні» сайти. А оскільки вони саме підтверджені, соцмережа також несе відповідальність, пояснив медіарегулятор.

Нараз вже є рішення про блокування двох профілів. Що буде далі - подивимось.

Нагадаємо, буквально кілька тижнів тому італійський регулятор оштрафував Meta (Facebook і Instagram) на 5,58 млн євро за рекламу азартних ігор. Реклама знайшлась на 18 сторінках.

Google, Twitch і YouTube теж штрафували.

ПІДПИСАТИСЯ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ

Ще новини про гральний бізнес України і світу: 

Суд визнав: заблоковану ТОВ-ку, яка працювала на Pin-Up - контролювали росіяни. Тим часом у компанії підчищають згадки про це у ЗМІ

112 проваджень про незаконний гемблінг. А що з онлайном? 

Полювання на покер-клуби. Ще один “накрили” у Червонограді

The Gambler - новини українського азарту

The Gambler - це інсайдерська інформація про проблеми, з якими стикається молодий ринок легальних азартних ігор в Україні. Легальний азарт - це захист гравців, соціальна відповідальність, дотримання закону, інвестиції та надходження до бюджету країни. Хто намагається знищити легальний азарт, прикриваючись благими намірами?

The Gambler - це боротьба з «чорними» гральними залами, які заробляють на людському горі та нищать економіку країни. Розкриємо всі схеми нелегалів разом!

До новин